Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: România Liberă
Anul şi data apariţiei: 04-04-2013
Tematica: problematica steagului secuiesc
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: rl online
Titlul articolului: Autorităţile ungare nu acceptă drapelul UE la Parlament. Steagul comunitar, înlocuit de cel secuiesc
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/autoritatile-ungare-nu-accepta-drapelul-ue-la-parlament-steagul-comunitar-inlocuit-de-cel-secuiesc-298212.html


Activişti ai organizaţiei ungare Milla au fost opriţi, joi, să arboreze drapelul UE în faţa Parlamentului de la Budapesta, în contextul în care steagul comunitar a fost înlocuit, în februarie, cu cel secuiesc, scrie Mediafax.
Activişti ai organizaţiei ungare Milla (specializată în apărarea libertăţii presei) au încercat în zadar, joi, să arboreze drapelul Uniunii Europene pe un stâlp din faţa Parlamentului de la Budapesta.
"Este inacceptabil ca drapelul UE să nu fie arborat la Parlament la nouă ani după aderarea Ungariei la UE", a reacţionat organizaţia.
Citeşte şi Autorităţile ungare nu acceptă drapelul UE la Parlament. Steagul comunitar, înlocuit de cel secuiesc
Din 15 februarie, două steaguri sunt arborate în faţa Parlamentului de la Budapesta - cel al Ungariei şi cel secuiesc. Înainte de 15 februarie, drapelul UE era arborat la Parlament.
Activiştii Milla au cerut permisiunea, joi, de a arbora drapelul UE, dar agenţii de pază nu au acceptat.
Activiştii au lăsat un drapel UE pe gazonul din faţa intrării în Parlament.
Citeşte şi Udrea: Guvernul trebuie să reglementeze situaţiile când poate fi arborat drapelul secuiesc    
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.